Гатоўнасць сельгасарганізацый Гомельскай вобласці да ўборачнай кампаніі: губернатар Іван Крупко правёў нараду ў Мазырскім раёне

– Перыяд уборкі пачынаецца рана, гэта нядрэнна. Кожны павінен
акумулявацца і максімальна паскорыцца. Гатовы зімавы ячмень, на падыходзе рапс,
вось-вось паспеюць астатнія азімыя. У вас ёсць ідэальная
магчымасць усё зрабіць своечасова, – падкрэсліў
кіраўнік рэгіёна.
Алгарытм падрыхтоўкі да ўборачнай разгледзелі на
прыкладзе Мазырскага раёна. Тут завяршаюць
нарыхтоўку травяных кармоў, сена і сенажу,
праводзяць хімпрамолку і падкорм кукурузы.
Стартавала ўборка азімага ячменю, у раёне ён займае
1,3 тысячы гектараў. Павялічаны пасяўныя плошчы кукурузы, у тым ліку на зерне.
Абмеркавалі таксама работу з маладымі спецыялістамі, аплату працы механізатараў
і забеспячэнне гарачага харчавання для працоўных у полі.
Выязны семінар па падрыхтоўцы да ўборачнай кампаніі
прадоўжыўся на палях саўгаса-камбіната "Зара", КСУП "Слабадское
імя Леніна", эксперыментальнай базы "Крынічная".
У цэнтры ўвагі – азімы
ячмень. Яго на Гомельшчыне плануюць сабраць з плошчы 50 тысяч гектараў. За
першыя дні ўжо прыбралі 5%, намалочана 7 тысяч тон, сярэдняя ўраджайнасць на
пачатковым этапе па вобласці – 27 цэнтнераў з
гектара.
Удзельнікі семінара таксама вывучылі вопыт Мазыршчыны па ўборцы траў, будаўніцтве сянажных траншэй, упакоўцы кармоў у плёнку.